Klankschalen
 


Ook het geluid van de klankschalen is voor mij een middel om contact te maken met een ander deel van mijzelf dan mijn "dag-bewustzijn".

Vanuit de visie van het Tibetaans Boeddhisme is de schepping ontstaan vanuit geluid. In de kloosters zijn klankschalen en andere instrumenten vele eeuwen o.a. gebruikt om een verstoord evenwicht te herstellen.

Zonder de pretentie te hebben hierin volledig te zijn ingewijd, heb ik de laatste jaren veel ervaring opgedaan met de werking van de schalen en er een groot respekt voor gekregen.

Veel mensen ervaren dat hun denken makkelijker tot rust komt bij de geluiden van de schalen; andere mensen gaan in de geest op reis en hebben ervaringen met kleuren of beelden uit hun kindertijd.

Op de pagina home geef ik aan als ik een klankschalenavond heb georganiseerd. Ik kan ook naar u toe komen met de schalen, voor groepen vanaf ongeveer 12 mensen. Het is prettig als de ruimte stil is en goed verwarmd en als er matrasjes zijn om op te liggen. U kunt ook een afspraak maken voor een privé-sessie.

Klankschalen op CD

Het was al lang mijn wens om het geluid van de klankschalen op te kunnen nemen. Ik heb nu een manier gevonden om opnamen te maken waarbij veel van de energie van de klank bewaard blijft. Er zijn twee sessie's die ik op CD kan aanbieden:

"Singing Bowls 1 en 2", beide sessies van ruim een uur.

U kunt de CD's bestellen via de pagina contact.

© Rob Schlebaum, 2014